RSS

În întampinarea sărbatorilor de iarnă

05 ian.

                      Joi, 22 decembrie 2011, in localitatea Ciurea a avut loc o amplă manifestare intitulată: În intâmpinarea sărbatorilor de iarnă, ce face parte din proiectul educational:,,Stimularea responsabilitații personale la copii,, inițiat si coordonat de doamna invațatoare Ana Buștiuc de la Scoala cu clasele I-VIII Ciurea.

Scopul proiectului este realizarea de activități extracurriculare, in parteneriat, pentru formarea elevilor ca și continuatori și păstratori ai obiceiurilor și traditiilor locale, cu prilejul sărbătorilor de iarna.

Partenerii proiectului sunt:

 • Școala cu clasele I-VIII Ciurea, cu locațiile: Ciurea, Picioru Lupului, Slobozia si Curaturi;

 • Primaria Ciurea;

 • Biserica Sf. Nicolae din Ciurea;

 • Caminul Cultural Ciurea;

 • Biblioteca Publica Ciurea.

Grup tinta: elevii, părinții, cadrele didactice.

Beneficiarul proiectului este, bineînțeles, comunitatea.

Manifestarea a inceput la Primărie, cu un spectacol de colinde si obiceiuri de iarna și a continuat pe scena Caminului Cultural.

Aici au fost organizate și expozitii de măști, desene, picturi și colaje .

Programul artistic si expozitiile au fost realizate  de elevi, sub indrumarea cadrelor didactice: ed. Marioara Apreutesei, ed. Gina Manea, inv. Ana Buștiuc, inv. Mirela Todireanu, inv. Dorina Rotariu, inv. Mariana Loghin, inv. Monica Pasnicu,  prof. Gabriela Armașu, prof. Ioan Buștiuc, prof. Pintilie Luciana, prof. Ioan Bruma, prof.Cristina Pătrașcu, prof. Cristina Mihaila, prof. Cezar Lăzărescu,

Va invităm să urmăriți momente de la eveniment:

,,Unul dintre pilonii comunitatii este traditia- își conservă și promoveaza o identitate specifica dar și un liant cu celelalte comunitati. Respectarea tradiției înseamna și respectarea tradițiilor celorlalți- reprezinta o forma de comunicare primară, compusă din mișcări, credințe și cuvinte. Responsabilitatea se formează subtil, printr-o diferențiere a ceea ce iți aparține, dar și printr-o asumare a existenței comune a ritualurilor- un individ invață ca nu este singur, este cu ceilalți, interior (propria comunitate) și exterior (alta comunitate). Ești responsabil pentru că trebuie să fii prin tradiția proprie, dar și pentru că ințelegi  și pe ceilalți.,,( Ana Bustiuc- coordonator proiect)

Reclame
 

2 răspunsuri la „În întampinarea sărbatorilor de iarnă

 1. Maria Zamfirache

  12 ianuarie 2012 at 1:33 pm

  In ultimul filmuleţ sunt postate poze cu toţi elevii ( inclusiv cei din Slobozia şi Picioru Lupului) care au evoluat pe scena Căminului Cultural. Sunt puţine, ce-i drept, dar daca dumneavoastra aveţi mai multe, vă aştept să mi le aduceţi şi le voi posta cu mare plăcere.

   
 2. Cadru didactic

  12 ianuarie 2012 at 10:10 am

  La activitate au participat si elevi de la Slobozia si Picioru Lupului. Ar trebui sa postati si poze, in care sa se vada si acesti elevi.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: