RSS

Activitati culturale, proiecte 2010

Moment eminescian in interpretarea elevilor de la Scoala Ciurea,acompaniati la acordeon de catre d-l  Mihai Proca ,instrumentist si referent cultural.

 • Biblionet- lumea in biblioteca mea

Biblionet este un program cu durata de 5 ani, finantat de Fundatia „Bill si Melinda Gates ” cu scopul de a facilita accesul gratuit la informatie prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania. Este implementat de  IREX ( International Research and Exchange Board ) in parteneriat cu ANBPR ( Asociatia Nationala  a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania ) , autoritatile locale si nationale si bibliotecile publice din tara.

Prin acest program:
• Mai mult de 1.500 de biblioteci publice vor primi echipamente si software pentru accesul publicului la Internet printr-un proces de selectie competitiva;
• Peste 2.500 de bibliotecari vor participa la cursuri de formare pentru a putea utiliza la maximum potentialul noilor resurse tehnologice in beneficiul comunitatii.

Biblioteca  Publica Ciurea  este beneficiara acestui program din luna decembrie 2009, cand a primit 4 computere dotate cu sisteme de operare Windows Vista   si periferice : scaner, imprimanta, camere web , casti.

In luna ianuarie 2010 s-a deschis  Centrul de internet pentru public cu acces gratuit.

 • Zilele deschise ale bibliotecii

Elevii clasei a II-a de la Scoala cu clasele I-VIII  Ciurea, inv. Ana Bustiuc.

La biblioteca , pentru prima oara au venit si boboceii clasei  I ,impreuna cu d-na inv. Dorina Rotaru

Elevii clasei a-III-a, inv Coculeana Barsan

Elevii clasei a III-a, inv.d-na Coculeana Barsan.

 • „Presarati pe-a lor morminte , ale laurilor flori.. „

12 mai 2010-La monumentul eroilor din localitatea Ciurea, elevii au  sustinut un program artistic in cinstea eroilor neamului.
 

Eroii sunt flacara vesnica a oricarui neam, flacara care s-a aprins in trecut , lumineaza prezentul si care va dainui in viitor. Avem nevoie de prezenta lor in fiinta noastra pentru a sti mereu cine suntem si incotro ne indreptam, cat si pentru a putea spera la un viitor mereu mai bun pentru tara.

 

 • 14 mai -Sezatoare literara: ”Vesnicia s-a nascut la sat ”

Sezatoarea constituie , poate cea mai veche si continua forma de manifestare culturala intrata , prin traditie, in viata satului romanesc. Biblioteca noastra a gazduit de-a lungul timpului cele mai frumoase intalniri cu maestrii condeiului, cei care contribuie la bogatia tezaurului bibliotecii. Astfel, am avut onoarea sa-i avem printre noi pe scriitorii ieseni : Virgil Cutitaru, Gavril Istrati, Dumitru Vacariu, Horia Zilieru, Cassian Maria Spiridon,Mihai Bogdan Mandache,Constantin Dram, Emilian Marcu, Nicolae Busuioc, Constantin Parascan, Valentin Talpalaru, Marius Chelaru, Liviu Apetroaie.De asemenea, prezenta fascinanta a maestrului  Petrica Ciubotaru, actor la Teatrul National ”Vasile Alecsandri” Iasi, a cantautorului Radu Stefan si a actorului Gabi Lazar de la Teatrul Luceafarul a completat  maretia acestor evenimente .

 • 1 Iunie   -Ziua internationala a copilului

In pofida trecerii timpului,copilaria este mai mult o energie misterioasa care se manifesta pretutindeni,instantaneu,o comoara pe care o descoperim mereu in labirintul sufletului.

Expozitie de desene si creatii literare , pe tema copilariei, ale elevilor Scolii cu clasele I-VIII Ciurea.

Moment artistic sustinut de elevii clasei  a-IV-a sub indrumarea doamnei invatatoare Ana Bustiuc.

Copilaria este anotimpul virtutii gandului,anotimpul cand nazuim sa cuprindem o cat mai mare parte a lumii in care traim, cand bucuria atinge culmi nebanuite si neexplorate iar viata ne impresoara cu splendorile si minunatiile ei.

 • Serbarile Comunei Ciurea  21-24 mai

Sarbatorile,ca si sfintii care le patroneaza, sunt mai mari ori mai
mici. In afara de cele doua foarte insemnate evenimente din   spiritualitatea crestina –Craciunul si  Pastele- satele romanesti isi au propria lor sarbatoare, care este Hramul Bisericii.

Este aceasta o oaza de bucurie, o fereastra spre divinitate, este ziua in care toata obstea imbraca haine de sarbatoare iar satele invecinate –cu tineri si varstnici- se regasesc in aceeasi batrana vatra a satului, la hora.


Arta populara se afirma la intersesctia dintre magic si estetic si este o componenta tulburatoarte a sufletului romanesc.Ea face parte din mostenirea pe care  stramosii stramosilor nostri ne-au lasat-o si trebuie sa o apreciem si sa o respectam deoarece ea reprezinta baza radacinilor noastre.

Maestrul Petrica Ciubotaru

Toate aceste bucurii de suflet se petrec , in comuna Ciurea,in preziua Sfintei Treimi, undeva, la sfarsit de primavara si inceput de vara, in preajma Bibliotecii si a Caminului Cultural. Curtea acestora, foarte incapatoare, primeste cu bunavointa valurile tuturor varstelor in armonii de fanfara.

 • Nunta de aur

In fiecare an, in luna august, la Caminul Cultural se sarbatoreste Nunta de aur, eveniment organizat de Primaria Ciurea in cinstea cuplurilor din comuna care au implinit 50 de ani de casatorie.

” O casatorie de succes este  un edificiu ce trebuie recladit in fiecare zi” Andre Maurois

 • Datinile la romani

La fiecare sfarsit de an, in sala Caminului Cultural, are loc o parada a obiceiurilor de iarna, prezentata de elevi ai Scolii Ciurea.Reclame
 

11 răspunsuri la „Activitati culturale, proiecte 2010

 1. ANDREI

  8 ianuarie 2012 at 7:52 am

  nu uitati si de slobozia……daca se vor naste genii…acestia nu vor alege localitatea ..datile o sansa si celor pe care ai dati mereu uitarii…

  va multumesc si va incurajez in activitatea pe care o desfasurati.
  bogatia unui popor sta in cultura si educatia acestuia.
  am fost mereu un popor de supravietuitori..nu trebuie sa schimbam noi acum asta

   
 2. Maria Zamfirache

  21 iunie 2011 at 10:34 am

  Multumim, o sa punem saptamana aceasta , imagini de la serbari .

   
 3. Diana

  20 iunie 2011 at 6:50 pm

  Felicitari!!!!!!!!!!!……dar din anul acesta nu maipuneti??

   
 4. bogdan

  1 iunie 2011 at 4:44 pm

  bravo …yo sunt din ciurea si e foarte frumos

   
 5. Maria Zamfirache

  10 mai 2011 at 2:42 pm

  Multumesc, Rodica ! Pe cand un blog al bibliotecii liceului ,,Mihail Sturdza ”?

   
 6. Nastase Rodica

  10 mai 2011 at 11:51 am

  Felicitari ! Foarte frumos si mult succes,este greu dar un bibliotecar bun trebuie sa tina pasul si cu tehnica moderna.
  Intr-o biblioteca se munceste foarte mult de aceea trebuie sa fim cunoscuti.

   
 7. Maria Zamfirache

  14 aprilie 2011 at 2:18 pm

  Multumesc ! Intr-adevar, e nevoie de timp si pentru aceasta preocupare, uneori chiar in afara orelor de program. Dar, dupa cum se spune, inceputul e mai greu … iar tu, sunt sigura ,vei face fata cu succes in realizarea unui blog. N-avem ce face Petronela, trebuie sa fim in pas cu vremurile…

   
 8. Petronela Sipoteanu

  14 aprilie 2011 at 1:38 pm

  Un sincer bravo la inceput de drum in ale blogurilor. Succes pe mai departe! Asa dupa cum discutasem, in prealabil si cu alte colege e nevoie de timp disponibil si pentru aceasta activitate ,,virtuala,, tu se pare ca ai gasit formula fericita pentru a demara acesta moderna preocupare. Eu inca nu.

   
 9. apostolluzica

  11 aprilie 2011 at 11:03 am

  FELICITARI

   
 10. Ionela Calugaru

  11 aprilie 2011 at 10:57 am

  Foarte frumos!!! Felicitari si mult succes in continoare!

   
 11. c.anton

  11 aprilie 2011 at 9:28 am

  frumos ! felicitari !

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: