RSS

Portret de utilizator 1

           Alexandra Birladianu

      Are 26 de ani si prima ei vizita la biblioteca a fost in urma cu 20 de ani. Era o mogaldeata de fetita, pe care eu am privit-o cu suspiciune cand  mi-a cerut o carte, spunandu-mi ca e mare si stie sa citeasca.Nu puteam s-o refuz ,chiar daca nu era inca la scoala si nici n-a venit insotita de un parinte. Bucuria din ochisorii ei albastri mi-a dat cea mai mare  satisfactie din primul meu an de bibliotecara.

      In anii ce-au trecut, Alexandra a continuat sa citeasca cu aceeasi pasiune , carti  din toate domeniile ,de la cele cu povesti pana la cele de stiinta. Cartile i-au calauzit pasii in scoala .Dupa absolvirea cu succes ale primelor cicluri de invatamant, primar si gimnazial, a urmat cursurile Liceului National din Iasi, apoi ale Universitatii AI Cuza, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice.  Chiar daca cerintele de lectura din perioada liceului si a facultatii au depasit  uneori  oferta bibliotecii noastre, Alexandra a continuat sa frecventeze biblioteca ramanand o fidela cititoare si nu numai… Ea a participat si la activitatile culturale , fiind membra a trupei de teatru ”Satyricon ” , a  scris eseuri  pentru  expozitiile de creatie  literara  din cadrul bibliotecii   si a publicat articole in ”Jurnalul de Ciurea”  ziar local aparut sub egida caminului cultural.

      Temperamentul ei dinamic si pasiunea pentru comunicare si cunoastere au determinat-o pe Alexandra, in perioada studentiei, sa devina  membru  AIESEC (Initial din franceza ,Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales, în prezent nume propriu, este o asociaţie studenţească globală, non-guvernamentală, independentă, non-profit, condusă de studenţi sau proaspăt absolvenţi ale unei instituţii de învăţământ superioare. AIESEC este prezentă în peste 1100 de universitati 110 ţări şi teritorii şi are ca scop dezvoltarea abilităţilor de leadership  ale membrilor săi.)  Inscrierea in  aceasta organizatie i-a oferit  Alexandrei ,posibilitatea sa puna in aplicare cunostintele acumulate si sa dobandeasca  o cariera internationala. Astfel,a avut sansa sa lucreze ca internship in  India si Ghana .In prezent isi continua cariera in tari din Europa.

     In final, putem concluziona cu celebrul citat al lui Nicolae Iorga :„O, sfintele mele cărţi… pe care soarta prielnică mi le-a scos înainte, cât vă datorez că sunt om, că sunt om cu adevărat!” 


 Imagini cu trupa de teatru ”Satyricon „, a Bibliotecii  Publice Ciurea ( activa in acea perioada )

In biblioteca, la o sezatoare literara

Pe scena din fata Caminului Cultural Ciurea, la Serbarile Comunei


In fata Caminului Cultural Mogosesti, la festivalul ”Izvor de Dor”(la care au participat comunele Ciurea, Grajduri si Mogosesti)

Alexandra in Ghana


Reclame
 

Un răspuns la „Portret de utilizator 1

  1. elenabustiuc

    17 decembrie 2012 at 7:49 pm

    Un salut cald, pritenesc şi sincer!

    „Nici un lucru maret din lume nu a fost realizat fara pasiune.” – Georg Wilhelm

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: